Ik twijfel nog

Overstappen doe je niet elke dag. Het lijkt ingewikkeld en een hoop gedoe. Maar wist u dat overstappen van energieleverancier slechts een administratieve aanpassing is. Het is dus erg eenvoudig. Bovendien regelen wij uw overstap en hoeft u niets te doen. Met één telefoontje kunnen wij het voor u in orde maken. Onze contactgegevens.

Veel gestelde vragen

De overstapservice van Energiebesteding ontzorgt u met uw overstap en het opzeggen van uw contract bij uw huidige leverancier. Mocht u twijfelen over uw huidige energiecontract, neem dan eerst contact met ons op. Wij helpen u graag om te bekijken wat uw mogelijkheden zijn, zo voorkomt u verrassingen achteraf. Tevens kunnen wij dan exact uw voordeel uitrekenen.

Ja. Als consument kunt u zelf bepalen welke energieleverancier u kiest. Wanneer u overstapt naar een andere energieleverancier dan zal de nieuwe leverancier uw huidige contract opzeggen. U hoeft zelf dus niets te doen.

Nee. U komt nooit zonder stroom en/of gas te zitten. Dit is wettelijk geregeld. Uw huidige leverancier blijft u leveren totdat Energiebesteding het heeft overgenomen. Het is alleen een administratieve overstap

Een contract met vaste tarieven. Dat betekent dat gedurende uw contractduur de tarieven niet veranderen. U kunt de tarieven voor bijvoorbeeld 1, 2 of 3 jaar vastzetten. Wilt u liever variabele tarieven, neem dan contact met ons op. U krijgt tijdig van ons bericht als uw contract met vaste tarieven afloopt. U kunt dan opnieuw bepalen wat u doet. Uiteraard helpen wij u graag met een vrijblijvend advies.

Het moment waarop het daltarief ingaat blijft hetzelfde als u nu heeft. Hoewel er uitzonderingen zijn, is het volgende een goede indicatie: Limburg en Brabant: normaal tarief: 7:00 tot 21:00 uur op werkdagen. Overige provincies: normaal tarief: 7:00 tot 23:00 uur op werkdagen. Het daltarief geldt wanneer het normaal tarief niet van toepassing is. In het weekend is dus in heel Nederland het daltarief geldig.

Energiebesteding levert grijs en groene stroom dat afkomstig is uit Nederlandse wind-, zon- en biomassaprojecten.

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst van de overeenkomst zonder opgaaf van reden te herroepen. U kunt hiervoor gebruik maken van het herroepingsformulier onderaan onze website. Wij zullen de ontvangst van uw herroeping in ieder geval bevestigen

Begrippenlijst

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet erop toe dat bedrijven eerlijk concurreren en beschermt consumentenbelangen.

Biomassa is organisch materiaal zoals hout, groente- en tuinafval, rioolslib en mest. Door dit te verbranden krijg je warmte en licht.

Elke elektriciteits- en gasaansluiting in Nederland heeft zijn eigen (EAN)-code. EAN betekent Europees Artikel Nummer (European Article Number). Dit is een uniek getal van 18 cijfers. Uw netbeheerder geeft u een EAN-code. Zo kan uw netbeheerder precies zien wie een aansluiting heeft en wie uw energieleverancier is.

Energiebesteding BV

U valt in de categorie grootzakelijk indien

 • de capaciteit van uw elektriciteitsaansluiting groter is dan 3 x 80 Ampère (indicatief: vanaf 150.000 kWh per jaar)
 • de gasaansluiting groter is dan 40 m3 per uur (G40 of groter) (indicatief: vanaf 170.000 m3 per jaar)

Er worden meerdere termen gehanteerd voor een dubbeltarief.

 • Piek en dal tarief
 • Hoog en laag tarief
 • Normaal en laag tarief

Piek, hoog en normaal is het tarief dat je overdag betaald.
Dal en laag is het tarief dat je ’s avonds en ’s nachts betaald.

IBAN staat voor International Bank Account Number. IBAN is het Europese systeem voor rekeningnummers dat wordt gebruikt voor betalingen, het systeem is in plaats gekomen van het oude systeem waarbij elk land zijn eigen rekeningnummers hanteerde. Betalingsverkeer tussen landen was door de verschillende systemen en rekeningnummers vaak ingewikkeld, daarom is IBAN geïntroduceerd.

U valt binnen de categorie kleinzakelijk indien

 • de capaciteit van uw elektriciteitsaansluiting kleiner of gelijk is aan 3 x 80 Ampère (indicatief: tot 150.000 kWh per jaar)
 • de gasaansluiting kleiner of gelijk is aan 40 m3 per uur (G25 of kleiner / indicatief: tot 170.000 m3 per jaar)

Er worden meerdere termen gehanteerd voor een dubbeltarief.

 • Piek en dal tarief
 • Hoog en laag tarief
 • Normaal en laag tarief

Piek, hoog en normaal is het tarief dat je overdag betaald.
Dal en laag is het tarief dat je ’s avonds en ’s nachts betaald.

Opslag Duurzame Energie, dit is een heffing die sinds 1 januari 2013 is in gegaan naast de al bestaande energiebelasting. De heffing is ingevoerd om de investering in duurzame energie te stimuleren. Het tarief voor de opslag geldt per kWh voor alle stroomproducten en per m³ voor alle gasproducten.

OverheidsHeffing (belasting).

Een omvormer is een apparaat dat er voor zorgt dat de gelijkspanning die over de zonnepanelen staat, wordt omgezet in een wisselspanning die (eventueel) verkocht kan worden aan uw stroomleverancier.

Er worden meerdere termen gehanteerd voor een dubbeltarief.

 • Piek en dal tarief
 • Hoog en laag tarief
 • Normaal en laag tarief

Piek, hoog en normaal is het tarief dat je overdag betaald.
Dal en laag is het tarief dat je ’s avonds en ’s nachts betaald.

PV staat voor het Engelse “Photo-Voltaic”. In het Nederlands; fotovoltaïsche. Het is een andere naam voor een zonnepaneel. Dit is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit.

Salderen is het verrekenen van geproduceerde en verbruikte elektriciteit.

Er is sprake van een verblijfsfunctie als in een gebouw mensen kunnen verblijven. Bijvoorbeeld een woning, kantoor, winkelpand, school, of fabriek. Ook als deze gebouwen leeg staan of onbewoond zijn, hebben ze een verblijfsfunctie. Het leveringsadres waarop een verblijfsfunctie van toepassing is, heeft recht op heffingskorting energiebelasting.

Het Modelcontract is een standaard energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven voor consumenten. Alle energieleveranciers zijn wettelijk verplicht zo’n contract aan te bieden. Het enige dat tussen aanbieders mag verschillen is de prijs. Alle andere contractvoorwaarden zijn gelijk. U kunt hierdoor modelcontracten makkelijk met elkaar vergelijken. De prijzen van het modelcontract zijn variabel en wijzigen periodiek.