People Planet Profit

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een integrale visie op ondernemerschap. Energiebesteding heeft dit hoog in het vaandel staan en wil waarde creëren op economisch (Profit), ecologisch (Planet) en sociaal (People) gebied.

Hoewel deze onderwerpen bij het ontstaan van Energiebesteding aan de wieg stonden, is MVO ofwel duurzaam ondernemen niet zomaar een doel of eindbestemming. MVO is een continu proces dat wij als Energiebesteding blijven nastreven maar zal veranderen in de tijd en met elke beslissing die wij nemen. Het moet haalbaar zijn, anders blijven het alleen mooie woorden!

Wij zijn van mening dat we een goede basis hebben gecreëerd met onze dienstverlening. We brengen mensen (vraag en aanbod) bij elkaar. We faciliteren een dienst (processen) waarmee we kunnen besparen. We dragen bij in de bewustwording naar duurzame (energie)oplossingen en door te helpen besparen, worden deze oplossingen toegankelijk voor steeds meer mensen. Dit levert continu een verbetering op voor het milieu door minder CO2-uitstoot. Zoals gezegd, er is geen eindbestemming, we gaan dus gewoon door met duurzaam ondernemen.